Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Merkel πιέζει CDU, Φιλελεύθερους και Πράσινους για το σχηματισμό κυβέρνησης

Reuters: Η Merkel πιέζει CDU, Φιλελεύθερους και Πράσινους για το σχηματισμό κυβέρνησης
Ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας "Τζαμάικα" είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας
H A. Merkel παρότρυνε τους συντηρητικούς του κόμματός της να προσπαθήσουν να σχηματίσουν τριμερή πολιτική συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους ώστε να δημιουργηθεί το συντομότερο η λεγόμενη κυβέρνηση «Τζαμάικα».
Όπως αναφέρει το Reuters, οι συντηρητικοί βουλευτές της Merkel κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες με αποτέλεσμα να χρειάζονται τη στήριξη κι άλλων κομμάτων κυρίως του Φιλελεύθερους.
«Συμβουλεύω όλους να συγκεντρωθούν σε αυτό που ακολουθεί και να ψηφίσουν το συντομότερο για το σχηματισμό νέα κυβέρνησης» τόνισε σε ομιλία της στους νέους του κόμματος της στη Δρέσδη
Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας από τα χρώματα (μαύρο, κίτρινο και πράσινο) που υπάρχουν στην σημαία της Τζαμάικα, είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.
Η Merkel δήλωσε ότι θα γίνει ειδική κομματική διάσκεψη, προκειμένου τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να ψηφίσουν για το μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.
«Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι» τόνισε λέγοντας ότι «θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να κινηθούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση καθώς με καλή πίστη κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης