Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Το φορολογικό σχέδιο του Trump στέλνει αντιφατικά μηνύματα - Θα επηρεάσει σημαντικά το έλλειμμα

Business Insider: Το φορολογικό σχέδιο του Trump στέλνει αντιφατικά μηνύματα - Θα επηρεάσει σημαντικά το έλλειμμα
Εντοπίζεται ένα πρόβλημα στη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ
Οι επιπτώσεις των πολιτικών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama και οι συνέπειές τους στη διόγκωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος αποτελέσαν την αιχμή του δόρατος της κριτικής των Ρεπουμπλικάνων, όταν οι Δημοκρατικοί βρίσκονταν στη διακυβέρνηση.
Τώρα όμως η φορολογική μεταρρύθμιση των προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump φαίνεται να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.
Το δημοσίευμα εντοπίζει ένα πρόβλημα στη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα.
Η μείωση των φόρων θα αυξήσει το έλλειμμα, εκτός αν αντισταθμιστεί από μειώσεις των εκπτώσεων.
Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν διατυπώσει τη φορολογική πρότασή τους, κατατείνει στο ότι το έλλειμμα δυνητικά θα μπορούσε ένα λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Η λύση του «γρίφου» αποτελεί κεντρικό πρόβλημα για τη διοίκηση του Trump στην επικοινωνιακή διαχείριση της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Το σχέδιο, που παρουσίασαν ο πρόεδρος Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες πιστεύεται πως θα αυξήσει το βάρος του ομοσπονδιακού χρέους έως και 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με πολλές μελέτες, όπως αναφέρει το Business Insider.
Ήδη, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου  εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες της φορολογικής αναθεώρησης για το έλλειμμα και το ομοσπονδιακό χρέος
Πάντως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τις επιπτώσεις του ελλείμματος στην αμερικανική οικονομία.
Ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Mick Mulvaney τόνισε στο CNN ότι η αύξηση του ομοσπονδιακού ελλείμματος είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση της επιθυμητής οικονομικής ανάπτυξης στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση Trump.
«Όχι μόνο αυτό το φορολογικό σχέδιο θα υπερβεί τους στόχους του για τον εαυτό του, αλλά θα καλύψει και τις ανάγκες του ομοσπονδιακού χρέους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin  σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον στις 28 Σεπτεμβρίου.
Εξάλλου ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της διοίκησης Trump περιέχει παρόμοιες υποθέσεις ότι το φορολογικό σχέδιο θα μειώσει το έλλειμμα και το συνολικό χρέος, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους οικονομολόγους, επισημαίνει το Business Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης