Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Τσίπρας δέκτης της αυστηρότητας του Schaeuble - Aποκορύφωμα το Grexit

tags :
Handelsblatt: Ο Τσίπρας δέκτης της αυστηρότητας του Schaeuble - Aποκορύφωμα το Grexit
Με αυτή τη συνεδρίαση «αποχαιρετά την ευρωπαϊκή (πολιτική) σκηνή», αναφερόμενη στις ταραχώδεις στιγμές της οκτάχρονης θητείας Schaeuble εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη
Στο τελευταίο Eurogroup του Schaeuble αναφέρεται σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες και η Handelsblatt.
Με αυτή τη συνεδρίαση «αποχαιρετά την ευρωπαϊκή (πολιτική) σκηνή», σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, αναφερόμενη στις ταραχώδεις στιγμές της οκτάχρονης θητείας Schaeuble εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
«Κρατήσαμε σταθερό το ευρώ, σε αυτό είχαμε επιτυχία», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σχολίασε ότι «οκτώ χρόνια είναι αρκετά».
Σύμφωνα με την Handelsblatt, «το ότι ο Schaeuble έχει καθοριστική συνεισφορά σε αυτήν την επιτυχία δεν το αμφισβητούν ούτε φίλοι ούτε εχθροί».
Ο τρόπος του μπορεί να μην άρεσε σε ορισμένους, ωστόσο ενέπνεε τον σεβασμό σε όλους, σχολιάζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έγινε δέκτης της αυστηρότητας του Schaeuble  στο δημοσιονομικό πεδίο, με αποκορύφωμα το αίτημά του για Grexit.
«Στο μεταξύ η σκόνη έχει καταλαγιάσει.
Και κάποιοι Έλληνες θα ήθελαν παραδόξως να παραμείνει ο Schaeuble.
Διότι ο διάδοχός του θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ακόμη χειρότερος, τουλάχιστον αν προέλθει από το FDP  σχολιάζει η Handelsblatt.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης