Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η easyJet μειώνει την προσφορά της για την εξαγορά αεροσκαφών από την Air Berlin

Η easyJet μειώνει την προσφορά της για την εξαγορά αεροσκαφών από την Air Berlin
Κινδυνεύει να χαλάσει η συμφωνία
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Air Berlin και την easyJet σχετικά με την πώληση έως και 30 αεροσκαφών κινδυνεύουν να μην φέρουν συμφωνία, σύμφωνα με μία έκθεση στο γερμανικό πρακτορείο B.Z. τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.
Η έκθεση, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της Air Berlin, ανέφερε ότι η easyJet είχε μειώσει την προσφορά της για τα αεροπλάνα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ.
Περαιτέρω περίπλοκα ζητήματα, είναι η διαφωνία σχετικά με τα δικαιώματα προσγείωσης στο Ντίσελντορφ και στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου ανέφερε η έκθεση.
Η Air Berlin και η easyJet αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Αν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της γερμανικής και της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας δεν έχουν αίσιο τέλος, τότε πρέπει να επιτευχθεί νέα συμφωνία με εναλλακτικούς εταίρους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2017, επειδή η χρηματοδότηση της Air Berlin θα καταρρεύσει, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Air Berlin, η οποία απασχολεί περίπου 8.000 υπαλλήλους, υπέβαλε αίτηση για πτώχευσης τον Αύγουστο 2017, μετά την αναστολή της χρηματοδότησης από τον κύριο μέτοχο την Etihad.
Η εταιρεία πραγματοποίησε συνομιλίες με τις εταιρείες Lufthansa και easyJet για την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της, όπως τα αεροσκάφη, οι υποδοχές απογείωσης και προσγείωσης στα αεροδρόμια και το πλήρωμα.
Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2017.


www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης