Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν αναμονή αποτελεσμάτων γ’ 3μηνου 2017 - Πιέσεις από General Electric

Απώλειες στη Wall Street, εν αναμονή αποτελεσμάτων γ’ 3μηνου 2017 - Πιέσεις από General Electric
«Βουτιά» 4% για τη μετοχή της General Electric, εν μέσω ανησυχιών για τα αποτελέσματα 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (9/10/2017) η Wall Street, με τον Nasdaq να ανακόπτει το 9ήμερο ανοδικό σερί, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην επικείμενη περίοδο δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου του 2017, ενώ η αγορά ομολόγων παρέμεινε κλειστή, λόγω της Ημέρας του Κολόμβου.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,06%, στις 22.761,07 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,18% και έκλεισε στις 2.544,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,16% χαμηλότερα, στις 6.579,73 μονάδες.
Πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες άσκησε η μετοχή της General Electric, η οποία «βούλιαξε» σχεδόν κατά 4%, στο χαμηλότερο επίπεδο των 2 τελευταίων ετών, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το τι υποδηλώνουν οι πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017, τα οποία αναμένεται να δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα.






Με την περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου να αναμένεται να ξεκινήσει, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι επενδυτές ίσως απογοητευτούν.
ο Michael Wilson, αναλυτής της Morgan Stanley, προειδοποίησε σήμερα ότι τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων της Wall Street για το γ’ τρίμηνο του 2017 θα απογοητεύσουν τους επενδυτές.
Η τράπεζα εκτιμά πως η μέση -ετήσια- αύξηση των κερδών για τις εισηγμένες του S&P υπολογίζεται σε μόλις 2,6% το γ' 3μηνο, όταν το πρώτο μισό του έτους ξεπερνούσε το 10%, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχονται ο χρηματοπιστωτικός, ενεργειακός και τεχνολογικός κλάδος.
Την ίδια ώρα, ο Davis Kostin, αναλυτής της Goldman Sachs, προειδοποίησε ότι το γ’ τρίμηνο θα αποδειχθεί ελαφρώς πιο δύσκολο για τις αμερικανικές εταιρείες απ’ ότι τα δύο προηγούμενα.
Πάντως η Goldman Sachs διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τον S&P 500, καθώς αναμένει ότι θα κλείσει το 2017 στις 2.400 μονάδες, από το τρέχον επίπεδο των 2.545 μονάδων, φθάνοντας στα τέλη του 2018 στις 2.500 μονάδες και στα τέλη του 2019 τις 2.600 μονάδες.
Σύμφωνα με στοιχεία της S&P Capital IQ, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κερδών 4% για το γ’ τρίμηνο, έναντι των αυξήσεων 15,5% και 10,8% του α’ και του β’ τριμήνου αντίστοιχα.
Ορισμένες από τις μεγάλες εταιρείες που αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα είναι οι BlackRock, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo.
Οι μετοχές των παραπάνω υποχώρησαν όλες σήμερα, ασκώντας πιέσεις στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου, με το Financial Select Sector SPDR exchange-traded fund (XLF) να υποχωρεί κατά 0,4%.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,4%, καθώς οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch διατήρησαν την αξιολόγηση «buy» για τον τεχνολογικό κολοσσό, προβλέποντας πως τα κέρδη του θα αυξηθούν σημαντικά σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που προβλέπει μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, από το τρέχον 35%.
Οι προοπτικές της φορολογικής μεταρρύθμισης έχουν προσφέρει σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές από την προεδρική εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Πρόσφατα, η Wall Street κατέστη πιο αισιόδοξη ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προωθήσουν το σχέδιό τους.
Από τότε, η συνολική αγορά έχει καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με οριακά κέρδη 29 σεντς, στα 49,58 δολ. ανά βαρέλι, έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω δράση για να εξισορροπήσει την αγορά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η αγορά εξισορροπείται, έχοντας σχεδόν «σβήσει» την υπερπροσφορά διυλισμένων προϊόντων.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης