Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «απάντηση» Tajani σε Draghi για τις νέες οδηγίες της ΕΚΤ σχετικά με τα κόκκινα δάνεια

Η «απάντηση» Tajani σε Draghi για τις νέες οδηγίες της ΕΚΤ σχετικά με τα κόκκινα δάνεια
Τα ιταλικά ΜΜΕ δημοσιεύουν επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον επικεφαλής της ΕΚΤ
H EKT θα πρέπει να περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, είπε ο επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε σήμερα (10/10/2017) στον ιταλικό Τύπο.
Η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε νέες προτάσεις που θα αναγκάσουν τις τράπεζες από το 2018 να αυξήσουν το αποθεματικό τους έναντι των νέων κόκκινων δανείων και, στις αρχές του επόμενου έτους, θα μπορούσαν να επαναξιολογήσουν τις πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
Η Ιταλία, της οποίας οι τράπεζες έχουν το 30% των κόκκινων δανείων της ευρωζώνης- έχει αντιδράσει έντονα σε αυτές τις προτάσεις, ζητώντας από την ΕΚΤ να της «μαλακώσει» έπειτα από δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani (σσ. Ιταλός υπήκοος), είπε στο Draghi ότι «ανησυχούσε βαθιά» για το πώς αναλήφθηκε η νέα πρωτοβουλία για τα επισφαλή δάνεια.
«Αναρωτιέμαι σοβαρά εάν συγκεκριμένες πρόσθετες υποχρεώσεις... μπορούν να επιβληθούν στις υπό εποπτεία οντότητες χωρίς να συμμετάσχουν οι συν-νομοθέτες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων», ανέφερε ο Tajani στην επιστολή.
«Θα σας συνιστούσα να λάβετε όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα προνόμια του Κοινοβουλίου ως συν-νομοθέτη τηρούνται δεόντως, ώστε να αποφύγετε μια διαμάχη των οργάνων σχετικά με αυτό το θέμα» επισημαίνει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης