Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία εξετάζει το ρόλο της Google και του Facebook στο περιεχόμενο των ειδήσεων

Η Βρετανία εξετάζει το ρόλο της Google και του Facebook στο περιεχόμενο των ειδήσεων
το πλαίσιο αυτής της εργασίας θα εξεταστούν προσεκτικά οι ρόλοι, η ευθύνη και το νομικό καθεστώς των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών
Η Βρετανία εξετάζει το ρόλο της Google και του Facebook στην παροχή ειδήσεων και ποιες είναι οι ευρύτερες ευθύνες και το νομικό καθεστώς τους, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
Δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν τις ειδήσεις τους μέσω της Google και του Facebook, κάποιοι στη βιομηχανία λένε ότι οι γίγαντες του Διαδικτύου είναι εκδότες και όχι μόνο πλατφόρμες, που σημαίνει ότι πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για το περιεχόμενο και να υπόκεινται σε ρυθμίσεις όπως οι παραδοσιακοί πάροχοι ειδήσεων.
"Εξετάζουμε το ρόλο που παίζουν η Google και το Facebook στο περιβάλλον των ειδήσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ήταν μέρος μίας δέσμευσης για την εκπόνηση ψηφιακού χάρτη, που να καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς των επιχειρήσεων και των ατόμων στο διαδίκτυο.
"Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας θα εξετάσουμε προσεκτικά τους ρόλους, την ευθύνη και το νομικό καθεστώς των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών".
Μία έκθεση από τους συμβούλους Enders Analysis, ανέφερε ότι 6.5 εκατομμύρια Βρετανοί χρήστες του διαδικτύου ισχυρίστηκαν ότι κυρίως ενημερώνονται από το Facebook.
Το μανιφέστο των εκλογών του Μαΐου του 2017 έκανε λόγο για έναν ψηφιακό χάρτη "που εξισορροπεί την ελευθερία με την προστασία των χρηστών και προσφέρει ευκαιρίες μαζί με υποχρεώσεις, για τις επιχειρήσεις και τις πλατφόρμες".
"Θα διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ένα επιχειρησιακό μοντέλο για τα μέσα υψηλής ποιότητας στο διαδίκτυο, για να δημιουργηθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τα ΜΜΕ και τις δημιουργικές μας βιομηχανίες", ανέφερε το μανιφέστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης