Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρο Eurogroup κατά της λιτότητας θέλουν οι Πράσινοι στη Γερμανία

Πρόεδρο Eurogroup κατά της λιτότητας θέλουν οι Πράσινοι στη Γερμανία
Η αλλαγή ηγεσίας αποτελεί ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής, δήλωσε η συνεπικεφαλής των Πρασίνων, Simone Peter
Ο επόμενος επικεφαλής του Eurogroup πρέπει να υποστηρίξει μια μετατόπιση από τη λιτότητα προς τις επενδύσεις και μια μεγαλύτερη δημοσιονομική αλληλεγγύη, δήλωσε σήμερα (11/10/2017) η συν-επικεφαλής της Πρασίνων της Γερμανίας, κόμμα που αποτελεί πιθανό εταίρο της επόμενης κυβέρνησης της καγκελαρίου Angela Merkel.
Οι Πράσινοι αναμένεται να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με τους συντηρητικούς της Merkel για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού που θα περιλαμβάνει και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σε αντίθεση με το FDP, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει κατά των προτάσεων του γάλλου προέδρου Emanuel Macron για μια βαθύτερη δημοσιονομική ενοποίηση στην Ευρωζώνη, οι Πράσινοι υποστηρίζουν μια κοινή είσπραξη φόρων και ένα σύμφωνο επενδύσεων στην Ευρωζώνη.
«Η επερχόμενη αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συν-επικεφαλής των Πρασίνων, Simone Peter.
«Η Ευρώπη θα κερδίσει από μια μεγαλύτερη αλληλεγγύη.
Η δημοσιονομική πολιτική της Ευρώπης χρειάζεται μια στροφή από τη λιτότητα προς ένα κοινό σύμφωνο για τη συλλογή των φόρων και τις επενδύσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικές και οικολογικές καινοτομίες», προσθέτει.
«Θα ήταν καλό για την Ευρώπη εάν ο πρόεδρος του Eurogroup κατείχε τη θέση του Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, που αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο Peter.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης