Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, στον απόηχο macro και αποτελεσμάτων τραπεζών

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, στον απόηχο macro και αποτελεσμάτων τραπεζών
Κατά 15.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (12/10/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,09%, στις 22.852,34 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,15% και κινείτο στις 2.551,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,07% χαμηλότερα, στις 6.598,86 μονάδες.
Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και έσοδα άνω των εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανέφερε κέρδη 4,1 δισ. δολ., από 3,8 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016, και έσοδα 18,2 δισ. δολ., από 17,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Την ίδια ώρα, η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη επίσης καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο ο τραπεζικός κολοσσός ανέφερε μειωμένα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανέφερε κέρδη 6,73 δισ. δολ., έναντι των 6,29 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Η μετοχή της Citigroup υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ της JP Morgan κατέγραφε πτώση 0,3%.



Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν ένα είναι αρκετά ισχυρή για να δικαιολογηθεί μια επιπλέον αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Rserve, Fed) εντός του 2017.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανοιχτή σε μία ακόμη αύξηση, αν και αρκετοί αξιωματούχοι της συνεχίζουν να θέλουν σαφέστερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλά έξι εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα, καθώς η χώρα έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από τους πρόσφατους τυφώνες «Harvey» και «Irma».
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου υποχώρησαν κατά 15.000, στις 243.000 συνολικά, επιστρέφοντας κοντά στα χαμηλά των 44 ετών που είχαν βρεθεί νωρίτερα εντός του 2017.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να ανέλθουν στις 250.000 συνολικά.
Την ίδια ώρα, θετικά ήταν τα στοιχεία και για τις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, που έδειξαν μια σημαντική άνοδο για τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, δεχόμενο πιέσεις από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία εμφάνισαν νέα άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί 16:55, το αργό υποχωρούσε κατά 2%, στα 50,3 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραφε πτώση 1,6% και κινείτο στα 56,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης