Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Διαχειρίσιμη από τις αναδυόμενες αγορές η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής

Powell (Fed): Διαχειρίσιμη από τις αναδυόμενες αγορές η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής
Για υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ 
Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες θα είναι διαχειρίσιμη για τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε σήμερα (12/10/2017) ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, αν και προειδοποίησε για υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους.
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι οι προκλήσεις που τίθενται στις (αναδυόμενες αγορές) από την εξομάλυνση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών θα είναι διαχειρίσιμες», δήλωσε ο Powell, σε εκδήλωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο αξιωματούχος της Fed σημείωσε ότι ενώ τα τρωτά σημεία στις αναδυόμενες αγορές αυξάνονται, ωστόσο παραμένουν πολύ χαμηλότερα από ό,τι κατά τις περιόδους κρίσεων εδώ και δεκαετίες και οι ροές κεφαλαίων κινούνται σε αντιστοιχία με τα θεμελιώδη μεγέθη.
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι ενώ η αντίδραση στην αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ ήταν μέχρι στιγμής ήπια στις αναδυόμενες αγορές, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι.
«Η κατάσταση του εταιρικού χρέους (στις αναδυόμενες αγορές) επιδεινώνεται, ιδιαίτερα στην Κίνα, και οι αντιδράσεις της αγοράς, ακόμη και σε μικρές εκπλήξεις, μπορεί να είναι απρόβλεπτες και υπερβολικές», δήλωσε ο Powell.
Ο Powell είπε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια όσο βρίσκει στήριξη στα οικονομικά δεδομένα.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η εξομάλυνση της πολιτικής της Fed συμβαίνει όχι μεμονωμένα, αλλά στο πλαίσιο μιας ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, η οποία θα ωφελήσει όλες τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης