Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Παρίσι θέλει μέχρι το 2030 να κυκλοφορούν στην πόλη μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Το Παρίσι θέλει μέχρι το 2030 να κυκλοφορούν στην πόλη μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Πολλοί κάτοικοι στο Παρίσι δεν διαθέτουν αυτοκίνητα λόγω των εκτεταμένων δικτύων δημόσιων συγκοινωνιών
Οι αρχές του Παρισιού σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2030, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.
Η κίνηση σηματοδοτεί την επιτάχυνση των σχεδίων της χώρας να απαλλαγεί από τα καυσαέρια και τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα, σε μία πόλη συχνά υποχρεωμένη να επιβάλλει προσωρινές απαγορεύσεις λόγω των υπερβολικών ρυπάνσεων στον αέρα.
Το Δημαρχείο του Παρισιού δήλωσε, ότι η Γαλλία είχε ήδη θέσει ως στόχο το 2040 για το τέλος των αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα και ότι αυτό απαιτεί πιο άμεση σταδιακή κατάργηση στις μεγάλες πόλεις.
"Πρόκειται για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με μία στρατηγική που θα μειώσει το φαινόμενο θερμοκηπίου", δήλωσε ο Christophe Najdovski, υπεύθυνος για την πολιτική μεταφορών στο γραφείο της δημάρχου Anne Hidalgo.
"Η μεταφορά είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς ατμοσφαιρικής μόλυνσης ... οπότε σχεδιάζουμε κατάργηση στα οχήματα με κινητήρες καύσης ή ορυκτά καύσιμα, μέχρι το 2030", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.
Στην γαλλική πρωτεύουσα, η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024 και ήταν η πόλη που υποδέχθηκε την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, για τις πολιτικές για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σκέφτονται ήδη να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα ντίζελ στην πόλη, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Δημαρχείο του Παρισιού, το οποίο δέχεται επίθεση για τη δημιουργία ζωνών χωρίς αυτοκίνητο, ημερών χωρίς αυτοκίνητα και για τα πρόστιμα σε οδηγούς που εισέρχονται στην πόλη με οχήματα ηλικίας άνω των 20 ετών, δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τη λέξη "απαγόρευση", αλλά εισάγει μάλλον μία εφικτή προθεσμία μέχρι την οποία θα καταργηθούν σταδιακά τα αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης.
Υπάρχουν περίπου 32 ιδιωτικά εκατομμύρια αυτοκίνητα στη Γαλλία, όπου ο πληθυσμός είναι περίπου 66 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του 2016.
Πολλοί κάτοικοι στο Παρίσι δεν διαθέτουν αυτοκίνητα, λόγω των εκτεταμένων δικτύων δημόσιων συγκοινωνιών και των ταχύτατα αναπτυσσόμενων αλυσίδων, που προσφέρουν ποδήλατα, σκούτερ και αυτοκίνητα υβριδικών κινητήρων χαμηλής μόλυνσης για ενοικιάσεις μίας ημέρας.
Η απαγόρευση των οχημάτων με βενζίνη ή τα βενζινοκίνητα οχήματα, όπως είναι γνωστά στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί μια ριζική κλιμάκωση της πολιτικής κατά της ρύπανσης.
Πολλές άλλες πόλεις του κόσμου εξετάζουν παρόμοιες κινήσεις και η Κίνα, η χώρα με τη μεγαλύτερη ρύπανση στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης