Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Η Γερμανία επεκτείνει τους ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορα με την Αυστρία και στις πτήσεις από Ελλάδα

NYT: Η Γερμανία επεκτείνει τους ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορα με την Αυστρία και στις πτήσεις από Ελλάδα
Η Επιτροπή επέτρεψε στη Γερμανία να ελέγξει τα σύνορά της με την Αυστρία το 2015, μετά από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στη δυτική Ευρώπη
Η Γερμανία επέκτεινε τους προσωρινούς ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορα της με την Αυστρία και για τις πτήσεις που έρχονται από την Ελλάδα για έξι επιπλέον μήνες, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και για την παράνομη μετανάστευση, όπως ανέφερε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τον προηγούμενο μήνα υποστήριξη σε μία γαλλο-γερμανική πρόταση, που θα επιτρέπει πιο μόνιμους συνοριακούς ελέγχους εντός της ζώνης ελεύθερων ταξιδιών του Σένγκεν.
Η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους υπουργούς Εσωτερικών των κρατών της ΕΕ-Σένγκεν, σχετικά με την απόφασή της με επιστολή της την Τετάρτη.
Η Επιτροπή επέτρεψε στη Γερμανία να ελέγξει τα σύνορά της με την Αυστρία το 2015, μετά από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στη δυτική Ευρώπη.
Η προσωρινή άδεια λήγει στις 11 Νοεμβρίου 2017.
Η μετανάστευση θα αποτελέσει βασικό ζήτημα στις συνομιλίες για το συνασπισμό κυβένησης των συντηρητικών της καγκελαρίου Angela Merkel.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, δικαιολόγησε την κίνηση της Γερμανίας λόγω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια και είπε ότι η πλήρης επιστροφή στα ελεύθερα ταξίδια εντός Σένγκεν, εξαρτάται από τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης.
Η Γερμανία δέχθηκε ισλαμικές επιθέσεις το 2016, συμπεριλαμβανομένης μίας το Δεκέμβριο 2016 στο Βερολίνο, που σκότωσε 12 άτομα.
"Εργαζόμαστε σκληρά για αυτό, όλα τα κράτη-μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος", δήλωσε ο κ. Maiziere σε δήλωση.
Οι έλεγχοι στα σύνορα ισχύουν και για τις πτήσεις προς τη Γερμανία από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί πύλη, για χιλιάδες μετανάστες από το Ιράκ και τη Συρία.
Τα δεδομένα του Υπουργείου την Τετάρτη έδειξαν ότι 140.000 αιτούντες άσυλο έχουν εγγραφεί στη Γερμανία από τις αρχές του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης