Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων από «hackers» ανακοίνωσε η Equifax

tags :
ΗΠΑ: Δεύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων από «hackers» ανακοίνωσε η Equifax
Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα εχθές...
Ένα μόλις μήνα μετά την παραβίαση-«μαμούθ» και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 145,5 εκατομμυρίων Αμερικανών, η -εδρεύουσα στην Ατλάντα- Equifax ανακοίνωσε σήμερα (12 Οκτωβρίου 2017) πως δέχθηκε νέα μεγάλη κυβερνο-επίθεση από «hackers», χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ακόμη λεπτομέρειες για το μέγεθος της ζημίας.
Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα εχθές, όταν διαπιστώθηκε πως στην ιστοσελίδα της οι «hackers» προσπάθησαν να παρακινήσουν τους χρήστες να «κατεβάσουν» αναβαθμίσεις του Adobe Flash, σε μία προσπάθεια να «διεισδύσουν» στα στοιχεία τους.
Η Equifax είναι ένας οργανισμός που φροντίζει για την προστασία των προσωπικών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε μαζική υποκλοπή προσωπικών στοιχείων -μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου- εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών μετά την κακόβουλη «επίθεση».
Οι συνολικές αποζημιώσεις για την υπόθεση ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 70 δισ. δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί πλήγμα άνω των 5 δισ. δολαρίων από τότε, ενώ η μετοχή στη Wall Street υποχωρεί -περί τις 20:00- κατά 2,7%, στα 170,8 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Equifax, κ. Richard Smith, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από το αξίωμά του, θα λάβει πιθανότατα μπόνους 7,6 εκατ. δολαρίων για τις υπηρεσίες του, που θα πληρωθεί το επόμενο έτος!
Μάλιστα, εκτός από τα 60.000 δολάρια τις ασφάλισης, στο παραπάνω ποσό θα προστεθεί και μπόνους 11 εκατ. δολαρίων για τις 73.392 μετοχές που κατέχει ο πρώην CEO (επί 12 χρόνια) στην εταιρεία, κάτι που αναμένεται να εξοργίσει ακόμη περισσότερο την κοινή γνωμη.
Τα τελευταία τρία χρόνια, είχε λάβει συνολικά μπόνους για τις υπηρεσίες του ύψους 13 εκατ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης