Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Οι Βρετανοί πρέπει να επωμιστούν τις συνέπειες του Brexit

tags :
Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Οι Βρετανοί πρέπει να επωμιστούν τις συνέπειες του Brexit
Δεν μπορούν να αξιώνουν ότι θα έχουν τα ίδια οφέλη με τα κράτη μέλη χωρίς να είναι κράτος μέλος
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Le Maire διαμήνυσε σήμερα ότι οι Βρετανοί πρέπει να επωμιστούν τις επιπτώσεις της επιλογής τους να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ.
«Δεν μπορούν να αξιώνουν ότι θα έχουν τα ίδια οφέλη με τα κράτη μέλη χωρίς να είναι κράτος μέλος» υπογράμμισε ο Le Maire, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου ΔΝΤ και G20 στην Ουάσιγκτον.
«Οι Βρετανοί και η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επωμιστούν τις επιπτώσεις της απόφασής τους» τόνισε ο υπουργός.
«Λυπάμαι βαθιά για την απόφαση του βρετανικού λαού.
Πιστεύω πως πρόκειται για ιστορικό λάθος» συμπλήρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργάνωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα την παγκόσμια οικονομία.
«Οι αρνητικές επιπτώσεις του Brexit θα επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στους Βρετανούς πολίτες» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι οι Βρετανοί δεν μπορούν πλέον να επωφελούνται των πλεονεκτημάτων της ΕΕ, αφού έλαβαν την απόφαση αποχώρησης.
Ο πέμπτος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς να καταγραφθεί σημαντική πρόοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης