Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκιση δημοσιογράφο της Wall Street Journal για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

tags :
Η Τουρκία καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκιση δημοσιογράφο της Wall Street Journal για «τρομοκρατική προπαγάνδα»
Η καταδίκη της Ayla Albayrak αποτελεί σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου...
Σε συνέχεια της αποτρόπαιας καταπάτησης οποιασδήποτε θεμελιώδους ελευθερίας, το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan κατηγόρησε σε 25 μήνες φυλάκιση δημοσιογράφο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας».
Πρόκειται για την κα Ayla Albayrak, η οποία κατηγορήθηκε από τις τουρκικές αρχές για άρθρο που δημοσίευσε τον Αϋγουστο του 2015 και βασιζόταν στις συγκρούσεις μεταξύ του εγχώριου στρατού και του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).
Το άρθρο περιελάμβανε σχόλια κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και ενός μαχητή του PKK.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Freedom House ανακοίνωσε σχετικά:
«Η καταδίκη της Ayla Albayrak αποτελεί σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου.
Η δουλειά ενός δημοσιογράφου είναι να εκφράζεται ελεύθερα, ακόμη και σε θέματα και γεγονότα που οι κυβερνήσεις προτιμούν να συζητούν μόνο με δικούς τους όρους ή να μην αποκαλύπτουν καθόλου.
Καταδικάζοντας την Albayrak για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, τα δικαστήρια της Τουρκίας αποδεικνύουν ότι θεωρούν πως η δημοσιογραφία αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα».
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, η Άγκυρα έχει φυλακίσει πάνω από 100.000 πολίτες ως υποστηρικτές του κινήματος του ιεροκύρηκα Fethullah Gulen, τπου φερόμενολυ ως υποκινητή του πραξικοπήματος.

Η άτυχη δημοσιογράφος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ayla Albayrak
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης