Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Η Βρετανία θα εισέλθει σε ύφεση 2 ετών, ακόμα και με μία καλή συμφωνία για το Brexit

tags :
Rabobank: Η Βρετανία θα εισέλθει σε ύφεση 2 ετών, ακόμα και με μία καλή συμφωνία για το Brexit
Η ολλανδική τράπεζα εκτιμά ότι η βρετανική οικονομία θα επιβαρυθνεί κατά περίπου 12,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2030
Την εκτίμησή της ότι η Βρετανία θα εισέλθει σε περίοδο ύφεσης δύο ετών ακόμα και αν υπάρξει καλή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η ολλανδική τράπεζα Rabobank, σε έκθεσή της αναφορικά με το Brexit.
Ειδικότερα, η ολλανδική τράπεζα αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε ύφεση δύο ετών μετά την αποχώρησή του από την ΕΕ το 2019, ακόμα και αν κατορθώσει να επιτύχει συμφωνία στον τομέα του ελεύθερου εμπορίου με το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει αρκετές δυσκολίες στις συνομιλίες των δύο πλευρών, παρατείνοντας την περίοδο των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την έκθεση της Rabobank, το Brexit θα επιβαρύνει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά περίπου 12,5% του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2030 σε σύγκριση με το ενδεχόμενο παραμονής εντός της ΕΕ.
«Παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος μέχρι να λάβει χώρα το Brexit, η βρετανική οικονομία αρχίζει ήδη να αισθάνεται τον αντίκτυπό του», υπογραμμίζει η Rabobank, προσθέτοντας ότι «η αύξηση του ΑΕΠ τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017 ήταν χαμηλότερη κατά 0,2% και 0,3% αντίστοιχα».
Επιπλέον, η κατάσταση ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμα δυσκολότερη για τη Μεγάλη Βρετανία εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες, με το συνολικό κόστος στο συγκεκριμένο σενάριο να υπολογίζεται στο 18% του ΑΕΠ μέχρι το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης