Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: O εξωραϊσμός ενός πρώην νεοναζί - Ποιος είναι ο Christian Strache, πιθανός αντικαγκελάριος της Αυστρίας

AFP: O εξωραϊσμός ενός πρώην νεοναζί - Ποιος είναι ο Christian Strache, πιθανός αντικαγκελάριος της Αυστρίας
«Άλλαξε το τζιν με κοστούμι και πλέον ζυγίζει τα λόγια του: ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Heinz-Christian Strache, ετοιμάζεται να γίνει αντικαγκελάριος μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής»
Το προφίλ του ακροδεξιού Heinz-Christian Strache σκιαγραφεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυστρία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.
«Άλλαξε το τζιν με κοστούμι και πλέον ζυγίζει τα λόγια του: ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Heinz-Christian Strache, ετοιμάζεται να γίνει αντικαγκελάριος μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής», σημειώνει το δημοσίευμα.
Στα 48 του χρόνια, αυτός ο κάποτε «νεαρός λύκος» έχει σταματήσει τις προκλήσεις.
Και θεωρεί ότι έχει βρει το Ιερό Δισκοπότηρο: επιστροφή του Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPO) στην κυβέρνηση με τον ίδιο αντικαγκελάριο.
Έπειτα από μία δεκαετία ενός συνασπισμού δεξιάς-αριστεράς , το ακροδεξιό κόμμα προβλέπεται να είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη και υποχρεωτικός κυβερνητικός εταίρος του νεαρού συντηρητικού φαβορί, Sebastian Kurz.
Κατά τις τηλεμαχίες, οι δύο άνδρες κρατήθηκαν μακριά από ανταλλαγή προσβολών.
Ο Strache, που έχει κάνει σπουδές προσθετικής οδοντιατρικής, έκανε τα πάντα για να χτίσει ηγετική εικόνα.
«Μοιάζει πιο ώριμος, γοητευτικός, υπεύθυνος και, όπως και ο Kurz, παρουσιάζει με γλυκύτητα, έως και χιούμορ, τις πιο σκληρές του προτάσεις», έγραψε η συντηρητική Die Presse.
Το ότι έγινε «salonfahig» (παρουσιάσιμος) δεν είναι μικρή επιτυχία για τον Βιεννέζο αυτόν που προέρχεται από το νεοναζιστικό κίνημα , σύμφωνα με την δημοσιογράφο Νίνα Χόρατσεκ συγγραφέα μίας βιογραφίας του γαλανομάτη ρήτορα.
Αφού δοκίμασε διάφορα πολιτικά κοστούμια μέχρι την παρουσίαση μίας υπερεθνικίστριας υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές του 2010, ο Strache εξωράισε σταδιακά τη ρητορική του κόμματός του βγάζοντας στο περιθώριο τους βαρόνους του κόμματος.
 Όμως, το FPO, στο βάθος, δεν έχει καθόλου εγκαταλείψει τις ξενοφοβικές και ευρωσκεπτικιστικές του βάσεις, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές.
Οι συστηματικές αναφορές στον κίνδυνο «μαζικής εισβολής» και «εμφυλίου πολέμου» δείχνουν «ξεκάθαρα ότι παραμένουν ακραίοι».
Ο υποψήφιος έχει καταστήσει επίσης σαφές ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση για φιγούρα, αλλά υπολογίζει να ζητήσει για το κόμμα του υπουργεία-κλειδιά, όπως το Εσωτερικών και των Εξωτερικών.
Ο Heinz-Christian Strache γεννήθηκε το 1969 και ανέλαβε την ηγεσία του FPO το 2005, σε ηλικία 35 ετών, αφού ανάγκασε τον Jorg Haider, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα, να εγκαταλείψει το κόμμα και να ιδρύσει το εφήμερο BZO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης