Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλά έξι μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2017 - Στο 2,2%

ΗΠΑ: Σε υψηλά έξι μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2017 - Στο 2,2%
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (13/10) στοιχεία της κυβέρνησης, καθώς οι πρόσφατοι τυφώνες εκτόξευσαν τις τιμές των καυσίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 2,2% έναντι 1,9% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί υψηλό έξι μηνών, ξεπερνώντας τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας.
Ωστόσο, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στα καύσιμα, ο βασικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,7% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, καταγράφοντας τη δεύερη συνεχόμενη άνοδο, ενώ ήταν η ισχυρότερη που καταγράφηκε τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,6%.
Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό στους ωριαίους μισθούς, αυτοί υποχώρησαν κατά 0,1% καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους τελευταίους μήνες οι μισθοί ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης