Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Ιράν για τα πυρηνικά θα επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Ιράν για τα πυρηνικά θα επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες θα υπονομεύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα
Σαφή προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον έστειλε σήμερα (13/10) το Κρεμλίνο, αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα στον τομέα των διεθνών σχέσεων.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ενώπιω των δημοσιογράφων ότι πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ «θα μπορούσε να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό φάκελο του Ιράν», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειας «θα καταστρέψουν με κατηγορηματικό τρόπο την ατμόσφαιρα της ασφάλειας, της σταθερότητας και της μη διάδιοσης σε ολόκληρο τον κόσμο».
Υπενθυμίζουμε ότι αργότερα εντός της ημέρας, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να παρουσιάσει μία πιο επιθετική στρατηγική προκειμένου να ελέγξει περισσότερο την αυξανόμενη δύναμη του Ιράν, «παγώνοντας» προσωρινά τουλάχιστον την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία.
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο Trump δεν έχει σκοπό να καταργήσει πλήρως τη συμφωνία, αλλά να την αποδομήσει έως ένα βαθμό, αφήνοντας ουσιαστικά τη μοίρα της να αποφασιστεί από τους αμερικανούς νομοθέτες.
Σε ξεχωριστική του ανακοίνωση, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε εξέφρασε την πλήρη δέσμευση της Μόσχας για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και την εύρυθμη λειτουργία της.
Σημειώνεται ότι η σχετική συμφωνία είχει υπογραφεί μεταξύ του Ιράν και έξι παγκόσμιων δυνάμεων (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ) με συντονιστή των διαπραγματεύσεων την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης