Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κτίριο των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα 16/10, μετά τη σημερινή εκκένωση

Το κτίριο των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα 16/10, μετά τη σημερινή εκκένωση
Περίπου 20 εργαζόμενοι στην κουζίνα υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομείο αφού εισέπνευσαν αναθυμιάσεις, που προκλήθηκαν από χημική αντίδραση μεταξύ δύο βιομηχανικών προϊόντων καθαρισμού
Το καινούργιο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου πραγματοποιούνται οι Σύνοδοι Κορυφής  θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, μετά το σημερινό (13 Οκτωβρίου 2017) περιστατικό, όπου επικίνδυνες αναθυμιάσεις ανάγκασαν το προσωπικό της κουζίνας να εισέλθει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ολόκληρο το κτίριο.
Το περιστατικό συνέβη στο κτίριο Europa, το οποίο άνοιξε τον Ιανουάριο 2017, εν μέσω κάποιων αντιπαραθέσεων για το κόστος του, ακριβώς απέναντι από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Συμβούλιο της ΕΕ δήλωσε αργότερα ότι όλα τα συστήματα είχαν καθαριστεί και ότι οι συναντήσεις την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή με την βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May, θα γίνουν κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί.
"Αναμένουμε να ανοίξουμε εκ νέου το κτίριο Europa τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
Οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν όπως έχει προγραμματιστεί και τα σχέδιά μας για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας παραμένουν αμετάβλητα", αναφέρεται σε δήλωση του Συμβουλίου.
Περίπου 20 εργαζόμενοι στην κουζίνα υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομείο αφού εισέπνευσαν αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από χημική αντίδραση μεταξύ δύο βιομηχανικών προϊόντων καθαρισμού.
Σχεδόν όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από ιατρικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης