Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν «κολλήσει» και αυτό είναι αρνητικό για όλους

Dijsselbloem: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν «κολλήσει» και αυτό είναι αρνητικό για όλους
«Απάντηση» στη δήλωση του Βρετανού ΥΠΟΙΚ ότι η ΕΕ είναι ο… εχθρός
Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στη δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Philip Hammond ότι «η Ευρώπη είναι ο εχθρός».
Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο κ. Dijsselbloem υποστήριξε ότι «δεν νομίζω ότι το να βάζουμε τέτοιου είδους ετικέτες βοηθάει.
Θεωρώ ότι πρέπει να ανησυχούμε γιατί η όλη υπόθεση έχει πραγματικά κολλήσει.
Νομίζω ότι όλοι κατανοούμε ότι η καθυστέρηση στην όλη υπόθεση φέρνει μαζί της μεγάλο ρίσκο, κυρίως για τη  Βρετανία αλλά σαφώς είναι αρνητική και για την ΕΕ.
Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς αλλά να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».
Φρόντισε ακόμη να προσθέσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παραμέριζε τον κ. Hammond από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων καθώς «είναι ο εταίρος που οφείλεις να συζητήσεις μαζί του».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Sky News ο κ. Hammond είχε υποστηρίξει πως «οι εχθροί, οι αντίπαλοι είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού», αφήνοντας, σαφώς, να εννοηθεί ότι χαρακτηρίζει εχθρούς τους μέχρι πρότινος εταίρους της Βρετανίας στην ΕΕ.
Πάντως φρόντισε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, μέσω ανάρτησης στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι «λυπάμαι που διάλεξα τις λάθος λέξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης