Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Κίνα έρχονται πιο κοντά με στόχο τη «δολοφονία» του δολαρίου

Ρωσία και Κίνα έρχονται πιο κοντά με στόχο τη «δολοφονία» του δολαρίου
Το μονοπώλιο του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους οικονομική και στρατιωτική
Μήνας μετά το μήνα, χρόνο με το χρόνο, το δολάριο χάνει την παντοδυναμία του, μειώνεται και η απήχησή του ως ο "βασιλιάς" του παγκόσμιου αποθεματικού εξασθενεί σταθερά.
Το μονοπώλιο του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους οικονομική και στρατιωτική, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα χρέους τους υπερβαίνουν τα 20 τρισ. δολάρια.
Αυτό είναι ένα χρέος που δεν θα αποπληρωθεί ποτέ.
Ωστόσο, δεν έχουν επωφεληθεί μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι στενότεροι σύμμαχοί τους έχουν επίσης βιώσει και έχουν επωφεληθεί από τις στενές σχέσεις που έχουν σχηματίσει με τον σύμμαχό τους και τον κύριο εμπορικό εταίρο.
Ωστόσο όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και αυτό συμβαίνει με το δολάριο.
Η Μόσχα και το Πεκίνο όλο και περισσότερο συσφίγγουν τις σχέσεις τους κυρίως  λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η δύση στην Ρωσία λόγω της Κριμαίας αλλά και της ρητορικής που χρησιμοποιείται εναντίον της Κίνας.
Οι δύο αυτές οικονομικές δυνάμεις διαθέτουν εκπληκτική ποσότητα όχι μόνο στρατιωτικής δύναμης, αλλά και φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο και ο χρυσός.
Η Ρωσία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο υπέδαφος της, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως και η Κίνα χρειάζεται πετρέλαιο προκειμένου να διατηρήσει τον "οικονομικό της κινητήρα" σε λειτουργία.
Ρωσία και Κίνα έχουν μεγάλα αποθέματα χρυσού τόσο στο έδαφος όσο και σε αποθέματα.
Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά, αντικαθιστώντας το δολάριο και καθιερώνοντας το πρώτο σύστημα πληρωμών γουάν με ρούβλια.
Δεν μπορούν να έχουν οι χώρες απλώς να εγκαταλείψουν το σύστημα πληρωμών σε δολάρια απροσδόκητα και να δημιουργήσουν τις δικές τους μεθόδους πληρωμής και αυτό ακριβώς οδήγησε σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής να μην έχοντας τη σωστή εναλλακτική να παραμείνουν προσκολλημένες στο δολάριο. διαμαρτυρηθούν για ακόμη και να σκεφτούν κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς για τη Δύση, η Ρωσία και η Κίνα είναι μεγάλες δυνάμεις και γνωρίζουν ότι η Δύση είναι εν τέλει ανίσχυρη να τις σταματήσει, καθώς σφυρηλατούν τη συμμαχία τους και σχεδιάζουν την τελική μέρα που είναι "η σειρά τους" να έχουν την πρωτοκαθεδρία και να προωθήσουν το δικό τους αποθεματικό νόμισμα, ένα που θα συνδέεται με ένα καλάθι περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένου του χρυσού και του πετρελαίου.
Αυτό είναι μόνο ένα ακόμα κεφάλαιο στους συνεχώς εξελισσόμενους νομισματικούς πολέμους και τη σταδιακή πτώση του δολαρίου, ως παγκόσμιο αποθεματικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης