Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Εθελούσια έξοδος για 400 εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας Vauxhall στο Ηνωμένο Βασίλειο

Le Monde: Εθελούσια έξοδος για 400 εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας Vauxhall στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η εταρία επικαλέστηκε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και τις αβεβαιότητες του Brexit
Η αυτοκινητοβιομηχανία Vauxhall που έχει 5.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να υλοποιήσει ένα πλάνο για την εθελούσια έξοδο 400 εξ αυτών, όπως αναφέρει η Le Monde.
Eπικαλούμενη ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας για ένα από τα εργοστάσιά της στη νότια Αγγλία, αλλά και τις αβεβαιότητες εξαιτίας του Brexit, ο υπεύθυνος τύπου της εταιρίας ανακοίνωσε ένα πλάνο για την εθελούσια έξοδο 400 υπαλλήλων ως το τέλος του 2017.
"Αντιμέτωπη με μία δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά και ειδικά με μία πτώση στην πώληση των αυτοκινήτων, η Vauxhall πρέπει να προσαρμόσει ανάλογα τον όγκο της παραγωγής της σε αυτό το εργοστάσιο των 2.000 εργαζόμενων, από όπου βγαίνει το μεσαίο μοντέλο Astra"ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η βελτίωση της αποδοτικότητας του εργοστασίου θα προστατέψει το μέλλον του.
Το κόστος παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου είναι, εξάλλου, πολύ υψηλότερο από εκείνα της Γαλλίας και υπάρχει ανάγκη για αύξηση του ρυθμού της παραγωγικότητας.
Η Vauxhall σημείωσε επίσης ότι οι πωλήσεις των μοντέλων Opel στο εξωτερικό εξαγοράστηκαν από την General Motors στις αρχές Αυγούστου 2017 και τον Σεπτέμβριο διαπιστώθηκε μία τεράστια διαφορά στην ανταγωνιστικότητα της Opel σε σχέση με άλλα εργοστάσια.
Καθησύχασε, ωστόσο, ότι δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν τα εργοστάσια της Opel -Vauxhall μέχρι να επιτύχουν τους επιθυμητούς ρυθμούς παραγωγικότητας, καθώς μία τέτοια λύση θα ήταν απλοϊκή.
Ο στόχος είναι να ξαναβάλουν την επιχείρηση στα πράσινα μέχρι το 2020.
Η επιχείρηση έχει εμπιστοσύνη στο ταλέντο και τις ικανότητες των εργαζόμενων και ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τις απαραίτητες βελτιώσεις για την καλύτερη οικονομική απόδοση.
Το ερώτημα του Brexit απασχολεί επίσης τους υπεύθυνους της εταιρίας, καθώς την Πέμπτη 12/10 ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier έκανε λόγο για αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.
"Όταν η εταιρία θα έχει επαρκή ενημέρωση για το μέλλον των εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με τη Βρετανία, θα μπορεί να σκεφτεί τις μελλοντικές επενδύσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης