Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Πλησιάζουμε στον στόχο του πληθωρισμού, παρά τους αδύναμους μισθούς

Constancio (ΕΚΤ): Πλησιάζουμε στον στόχο του πληθωρισμού, παρά τους αδύναμους μισθούς
Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ πρόκειται να αποφασίσουν στις 26 Οκτωβρίου 2017, εάν θα παρατείνουν την επεκτατική νομισματική πολιτική
Αισιόδοξος ότι, θα επιτευχθεί ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για πληθωρισμό στο 2% εμφανίστηκε σήμερα (15/10) ο αντιπρόεδρός, Vitor Constancio από την Ουάσιγκτον και την ετήσια συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί καθώς η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και παρά την ασύμβατη κατάσταση της ισχυρής ανάπτυξης και των αδύναμων μισθών, είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
O Constancio εξέφρασε την πεποίθηση, πως η συνεχιζόμενη κάλυψη του παραγωγικού κενού θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στον μεσοπρόθεσμο στόχο, που έχει τεθεί.
Ωστόσο πρόσθεσε, πως η εξέλιξη αυτή παραμένει εξαρτώμενη σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό από τη νομισματική πολιτική.
«Η προφανής αποσύνδεση μεταξύ της ισχυρής οικονομικής δραστηριότητας αφενός και του χαμηλού πληθωρισμού και των μισθών αφετέρου είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της συνεχιζόμενης ανάκαμψης», πρόσθεσε.
Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ πρόκειται να αποφασίσουν στις 26 Οκτωβρίου 2017, εάν θα παρατείνουν την επεκτατική νομισματική πολιτική, ενώ οι επενδυτές αναμένουν συρρίκνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης