Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bozdag (αντιπρόεδρος Τουρκίας): Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενταξιακές προσπάθειες για την ΕΕ

Bozdag (αντιπρόεδρος Τουρκίας):  Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενταξιακές προσπάθειες για την ΕΕ
Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963
Παρά τις ακραίες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan πριν από μερικές ημέρες ότι «η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον την ΕΕ» σε νέες δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bekir Bozdag δήλωσε πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ενταχθεί στην ΕΕ παρά τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες».
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, έγιναν ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ενταξιακής πορείας της χώρας αλλά και της χορήγησης βίζας σε τούρκους πολίτες.
Η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία ασκούν κριτική την Τουρκία αφότου ξεκίνησε η καταστολή των επικριτών του προέδρου Erdogan, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016.
Ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε να δυναμιτίσει το κλίμα κατηγορώντας το Βερολίνο για τακτικές που παραπέμπουν στους Ναζί, επειδή Τούρκοι υπουργοί εμποδίστηκαν να εκφωνήσουν ομιλίες σε συγκεντρώσεις Τούρκων που ζουν στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον περασμένο Απρίλιο.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Merkel απάντησε τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μολονότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.
«Υπάρχει κάποια άλλη χώρα που να περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963;
Όχι, δεν υπάρχει» δήλωσε σήμερα (15/10) ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας οτι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία, παρά τα πισωγυρίσματα.
Εμείς, ως Τουρκία, δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης