Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η εκλογική νίκη Schulz στην Κάτω Σαξονία σώζει το πολιτικό του μέλλον - Πλήγμα για τη Merkel

FT: Η εκλογική νίκη Schulz στην Κάτω Σαξονία σώζει το πολιτικό του μέλλον - Πλήγμα για τη Merkel
Σε περίπτωση ήττας, το ενδεχόμενο αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος ήταν μεγάλο καθώς θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα ως επικεφαλής του SPD
Για νίκη «έκπληξη» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Martin Schulz κάνουν λόγο οι Financial Times υπογραμμίζοντας ότι «η επικράτηση του στην Κάτω Σαξονία είναι ένα πλήγμα για την A. Merkel».
Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι σώζει τον Schulz καθώς σε περίπτωση νέας ήττας του, το ενδεχόμενο αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος θα θεωρείτο βέβαιο καθώς θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα μετά την ανάληψη της ηγεσίας του SPD.
Το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, με πληθυσμό σχεδόν 10 εκ κατοίκων, είχε σχηματίσει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών με τους Πρασίνους, έως ότου μια από τις βουλευτίνες των Πρασίνων «αυτομόλησε» στους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel οδηγώντας την περιοχή σε πρόωρες εκλογές και τη Merkel σε πελάγη ευτυχίας.
Ο Martin Schulz χαρακτήρισε τη νίκη του κόμματός του στην Κάτω Σαξονία «μια θαυμάσια νίκη» κι όχι άδικα δεδομένου ότι επικράτησε με ποσοστό 38% έναντι 35% του CDU, με τους Πρασίνους να κερδίζουν 8% αφήνοντας οριακά πίσω τους φιλελευθέρους με 7,5% και τους ακροδεξιούς του Afd με 5,5%.
Πάντως, οι FT εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα είναι σημαντικό πλήγμα κατά της Merkel η οποία θα αναγκαστεί να κάνει ένα βήμα πίσω την ώρα που ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με Φιλελευθέρους και Πρασίνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης