Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ προς αναδυόμενες αγορές: Επωφεληθείτε από το εύκολο χρήμα όσο διαρκεί

ΔΝΤ προς αναδυόμενες αγορές: Επωφεληθείτε από το εύκολο χρήμα όσο διαρκεί
Τα κόστη δανεισμού θα αυξηθούν όταν οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν τη σύσφιξη πολιτικής
Οι αναδυόμενες αγορές πρέπει να διασφαλίσουν ότι το επίπεδο δανεισμού τους θα είναι βιώσιμο προειδοποίησε το ΔΝΤ, δια στόματος του Tao Zhang, αναπληρωτή διευθυντή του Ταμείου.
Οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν σε κάποιο βαθμό τα χαμηλότερα επιτόκια και το φθηνό κόστος χρηματοδότησης, αλλά όταν οι νομισματικές και οικονομικές συνθήκες ομαλοποιηθούν, το κόστος χρηματοδότησης θα μπορούσε να αυξηθεί, δήλωσε ο Tao Zhang.
Πολλές χώρες διατηρούν υψηλά επίπεδα χρέους σε δολάρια, οπότε όταν οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν σταδιακά να συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική, το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί.
Η Fed σημείωσε πρόσφατα τη δέσμευσή της για νομισματική σύσφιξη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε συζητήσεις σχετικά με το tapering τον περασμένο μήνα.
Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα τρέχοντα τους κεφάλαια «με έξυπνο τρόπο και να διασφαλίσουν ότι οι δαπάνες του δημόσιου τομέα ή τα νέα δάνεια θα είναι βιώσιμα», δήλωσε ο Zhang στο CNBC στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης