Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η κατάρρευση στις τιμές του πετρελαίου δημιούργησε ζημίες ύψους 1 τρισ. δολ.

ΟΠΕΚ: Η κατάρρευση στις τιμές του πετρελαίου δημιούργησε ζημίες ύψους 1 τρισ. δολ.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, τόνισε ότι η ζήτηση για τον μαύρο χρυσό θα αυξηθεί με «υγιείς ρυθμούς» μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
Στο γεγονός ότι χώρες του ΟΠΕΚ έχασαν περισσότερα από 1 τρισ. δολ. λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρθηκε την Κυριακή (15/10) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κουβέιτ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Barkindo «κατά τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε όχι μόνο μία πτώση στις επενδύσεις του κλάδου αλλά και μία υποχώρηση στα έσοδα του πετρελαίου» διευκρινίζοντας ότι «συνολικά, οι χώρες του ΟΠΕΚ έχουν απωλέσει περισσότερα από 1 τρισ. δολ.».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ζήτηση για τον μαύρο χρυσό θα αυξηθεί με «υγιείς ρυθμούς» μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επεκτείνονται με υψηλούς ρυθμούς, με τον ΟΠΕΚ να προβλέπει ότι η μέση ζήτηση θα διαμορφωθεί στα 1,2 εκατ. βαρέλια μέχρι το 2022.
«Μέχρι το 2040, το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων στην ενεργειακή αγορά θα υποχωρήσει περίπου κατά -75%», ήταν η πρόβλεψη του ΟΠΕΚ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ζήτηση από το 2035 μέχρι το 2040 θα επιβραδυνθεί κατά 300 χιλ. βαρέλια.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο μαύρος χρυσός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά μεγαλύτερα των δύο εβδομάδων, λόγω των αναταράξεων στο Ιράκ, καθώς και λόγω των νέων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, γεγονότα που θα μπορούσαν να περιορίσουν την προσφορά του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης