Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Σε «εποικοδομητικές» συνομιλίες στις Βρυξέλλες ελπίζει η πρωθυπουργός

Εκπρόσωπος May: Σε «εποικοδομητικές» συνομιλίες στις Βρυξέλλες ελπίζει η πρωθυπουργός
H Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ θα έχει συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ιρλανδό ομόλογο της
Σε μια «εποικοδομητική» συνάντηση με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους σήμερα (16/10/2017) στις Βρυξέλλες προσβλέπει η Βρετανία πρωθυπουργός, Theresa May, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να εξασφαλίσει μια ήπια αποχώρηση από την ΕΕ.
Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της May, με αφορμή τη συνάντηση της πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και θα έχει επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Leo Varadkar, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Η αποψινή συνάντηση διεξάγεται σε συνέχεια της απόπειρας της Βρετανίδας πρωθυπουργού να δώσει μία ώθηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τον περασμένο μήνα, όταν κατά την ομιλία της στη Φλωρεντία υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επαφές της Theresa May στις Βρυξέλες αποτελούν συνέχεια αυτής της ομιλίας και της θετικής ανταπόκρισης που είχε με «εποικοδομητικό τρόπο».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η May είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι η Βρετανία σκέφτεται να προσφέρει στο πλαίσιο μίας οικονομικής διευθέτησης», ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η πρωθυπουργός παρουσίασε τη θέση μας σε σχέση με την οικονομική διευθέτηση στην ομιλία της Φλωρεντίας, και κάπου εκεί βρισκόμαστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης