Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 3 εβδομάδων σκαρφάλωσε το πετρέλαιο λόγω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Σε υψηλά 3 εβδομάδων σκαρφάλωσε το πετρέλαιο λόγω εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Donald Trump για το Ιράν παρείχαν επίσης στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού
Σε υψηλά τριών εβδομάδων σκαρφάλωσε σήμερα Δευτέρα (16/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράκ έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην πετρελαϊκή περιοχή Κιρκούκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο κούρδων μαχητών.
Ειδικότερα, περί τις 2:57 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,01 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει σημαντική αύξηση της τάξεως του +1,30% στα 52,12 δολ. ανά βαρέλι.
Οι εντάσεις στην ιρακινή περιοχή του κουρδιστάν φαίνεται ότι έχουν φτάσει στο κόκκινο, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκαλώντας τριγμούς εντός του Ιράκ, το οποίο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Donald Trump για το Ιράν παρείχαν επίσης στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς ενδέχεται να επηρεαστεί σε βάθος χρόνου και η παραγωγής της Τεχεράνης.
Την περασμένη Παρασκευή (16/10) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αρνήθηκε να πιστοποιήσει επισήμως ότι η Τεχεράνη συμμορφώνεται με την πυρηνική συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς επιθεωρητές της υποστηρίζουν το αντίθετο.
Μάλιστα, η Ουάσινγκτον πλέον εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία.
Σημειώνεται ότι πιθανές νέες κυρώσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, γεγονός που θα δημιουργήσει έλλειμμα στην ενεργειακή αγορά, ενισχύοντας τις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης