Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη αλλά και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

Ήπια κέρδη αλλά και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων
Charles Schwab και Netflix ετοιμάζονται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017
Με ήπια άνοδο άνοιξε σήμερα (16/10/2017) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,27%, στις 22.933,30 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,20% και κινείτο στις 2.558,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,31% υψηλότερα, στις 6.626,23 μονάδες.
Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να αποτελέσουν κυρίαρχο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η Charles Schwab και η Netflix ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν θετικά και οι χθεσινές (15/10/2017) δηλώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen.
Παρά τον υποτονικό πληθωρισμό, η Yellen δήλωσε την Κυριακή (15/10) πως η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, ενώ πρόσθεσε ότι η ισχύς της αγοράς εργασίας στηρίζει μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του προέδρου της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari.



Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα ανοδικά, ανερχόμενο μάλιστα σε υψηλά τριών εβδομάδων, δεχόμενο ώθηση από τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράκ έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην πετρελαϊκή περιοχή Κιρκούκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο κούρδων μαχητών.
Ειδικότερα, περί τις 16:30, το αργό ενισχυόταν κατά 1,30%, στα 52,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,6% υψηλότερα, στα 58,1 δολ. ανά βαρέλι.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τις JPMorgan Chase, Citigroup και Bank of America.
Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, από τις Goldman Sachs, Morgan Stanley, Verizon και Honeywell.
Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν ελαφρώς στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, αν και ανήλθαν σε νέα ιστορικά υψηλά και αύξησαν τα κέρδη τους από την αρχή του 2017.
Οι τρεις κύριοι δείκτες στη Wall Street ενισχύονται τουλάχιστον κατά 17% το 2017, με τις μετοχές να έχουν βρει στήριξη, μεταξύ άλλων, στις γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και στις προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης είναι η μετοχή της Apple (+1,2%), στον απόηχο της αναβάθμισης της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού από την KeyBanc Capital, σε «overweight», ενώ έθεσε την τιμή-στόχο στα 187 δολ., κατά 19% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή (13/10) στα 156,99 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης