Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο
Οι επιχειρήσεις αναβάλλουν μη κρίσιμες επενδύσεις λόγω της αβεβαιότητας του Brexit, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Την πεποίθηση ότι το Λονδίνο θα παραμείνει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (16/10/2017) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να κρατήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού τους στο Λονδίνο.
«Οι επιχειρήσεις της ΕΕ αποτελούν μόνο ένα κλάσμα της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λονδίνου και είμαστε πολύ σίγουροι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λονδίνο, θα παραμείνει ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο», δήλωσε ο Hammond σε συνέντευξή του στο «CNBC» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις αναβάλλουν μη κρίσιμες επενδύσεις λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτίμηση της βρετανικής κυβέρνησης είναι να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν πιστεύει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα για το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία.
Ο Hammond δήλωσε επίσης ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για δασμούς στο εμπόριο από την ΕΕ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν πιστεύει ότι θα συμβεί, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης