Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρηση της ανάπτυξης στο 6,8% για το γ’ τρίμηνο 2017 αναμένουν οι αναλυτές

tags :
Κίνα: Υποχώρηση της ανάπτυξης στο 6,8% για το γ’ τρίμηνο 2017 αναμένουν οι αναλυτές
Αιτίες το «πάγωμα» των επενδύσεων σε real estate και υποδομές, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια
Χαμηλότερα θα κινηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας στο γ’ τρίμηνο 2017, φθάνοντας στο 6,8% από 6,9% που ήταν στο αμέσως προηγούμενο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.
Αιτίες της σχετικής χαλάρωσης είναι το «πάγωμα» της δραστηριότητας στον τομέα του real estate αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας, Zhou Xiaochuan, έχει εκτιμήσει ότι η ανάπτυξη γ’ τριμήνου θα φθάσει στο 7%.
Στην έρευνα του Reuters συμμετείχαν 54 αναλυτές, με τους περισσότερους εξ αυτών να παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.
«Η οικονομία αναμένεται ότι θα κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα καθώς εκτιμάται υποχώρηση των επενδύσεων σε real estate και υποδομές.
Θεωρούμε ότι η αρνητική επίδραση από την αύξηση του κόστους δανεισμού θα είναι σχετικά περιορισμένη», τονίζει ο Zhang Yiping, αναλυτής της Merchants Securities.
Σημειώνεται ότι η επίσημη ανακοίνωση από την αρμόδια κινεζική υπηρεσία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την έναρξη της Συνεδρίασης του Κομμουνιστικού Κόματος.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την εν λόγω συνεδρίαση, με την ελπίδα ότι θα ρίξει φως στον μακροχρόνιο οικονομικό προγραμματισμό της Κίνας, ενώ ευελπιστούν ότι θα υπάρξει προαναγγελία προώθησης βαθύτερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης