Διεθνή

Roubini: Σε ικανοποιητικά επίπεδα η παγκόσμια οικονομία – Κίνδυνος ο προστατευτισμός των ΗΠΑ

tags :
Roubini: Σε ικανοποιητικά επίπεδα η παγκόσμια οικονομία – Κίνδυνος ο προστατευτισμός των ΗΠΑ
Μια απόσυρση των Η.Π.Α. από τη NAFTA θα ήταν μεγάλο λάθος...
Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού στις ανεπτυγμένες χώρες και σημαντικά ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την ύπαρξη ουκ ολίγων κινδύνων, σχολίασε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini.
Όπως επισήμανε, ευεργετικό ρόλο παίζουν οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, μέσω ιστορικά χαμηλών επιτοκίων και προγραμμάτων αγοράς κρατικών και εταιρικών ομολόγων.
Μιλώντας από το πάνελ του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών (Institute of International Finance ), ο επικεφαλής της Roubini Global Economics όρισε ως τρέχοντες οικονομικούς κινδύνους την ενδεχόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) και, κυρίως, τις πολιτικές προστατευτισμού από την κυβέρνηση του Donald Trump.
«Υπάρχει κίνδυνος η NAFTA (Εμπορική Συμφωνία Βορείου Αμερικής) να καταρρέυσει.
Μια απόσυρση των Η.Π.Α. από τη Συμφωνία θα ήταν ένα μεγάλο λάθος.
Τα ψυχρότερα μυαλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορείτε να είστε στάσιμοι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι λογικό να κάνουμε", είπε.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το 2018 θα τεθεί από την κυβέρνηση του D. Trump, ανέφερε εκ νέου.
Επίσης, ο οικονομολόγος προειδοποίησε ότι οι «υπερβολικές» φορολογικές περικοπές στις Η.Π.Α. θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενίσχυση του δολαρίου, με αποτέλεσμα η Fed να χρειαστεί να επιταχύνει τη νομισματική σύσφιξη.
Απαντώντας για το αν υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης του πληθωρισμού, σημείωσε πως δεν τίθεται άμεσος κίνδυνος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης