Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ «ενισχυμένων σχέσεων» Βρετανίας-ΕΕ μετά το Brexit τάσσεται η Γερμανία

Υπέρ «ενισχυμένων σχέσεων» Βρετανίας-ΕΕ μετά το Brexit τάσσεται η Γερμανία
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά να υπάρξει μία «κατανοητή και φιλόδοξη συμφωνία» ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Βρετανίας και Ένωσης
Μάλλον φιλικά διακείμενη προς τη Βρετανία εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το Bloomberg.
Σε αυτό το έγγραφο, όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Γερμανία τάσσεται, μεταξύ άλλων, υπέρ μίας «κατανοητής συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου» ανάμεσα στην Ένωση και τη Βρετανία.
Στο έγγραφο, το οποίο είναι 4σελιδο και έχει ημερομηνία 11 Οκτωβρίου, το γερμανικό υπουργείο προτρέπει την ΕΕ να αποφύγει την υπογραφή κατακερματισμένων συμφωνιών με τη Βρετανία, εάν και όταν ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Σύμφωνα με τους Γερμανούς αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξουν ξεκάθαρες συμφωνίες σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συνεργασία σε ποινικά θέματα, αλλά και σε θέματα που αφορούν γεωργία, αλιεία, ενέργεια, μεταφορές και κυρίως αερομεταφορές, έρευνα και ζητήματα που έχουν σχέση με την υψηλή τεχνολογία.
«Συμμεριζόμαστε τη βρετανική επιθυμία για διασφάλιση μίας στενής σχέσης με την ΕΕ μετά την έξοδο από αυτήν, η οποία θα καλύπτει οικονομικές και εμπορικές σχέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα και αναφορικά με το θέμα του εμπορίου υπογραμμίζεται ότι «η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, φιλόδοξη και εκτεταμένη», με τη Βρετανία να έχει πρόσβαση στην κοινή αγορά εφόσον, όμως, είναι έτοιμη να εφαρμόσει τους κανόνες που ισχύουν.
Υπενθυμίζεται ότι στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητηθεί το θέμα του Brexit και οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης