Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Συνάντηση και με τη Yellen για την προεδρία της Fed θα έχει ο Trump

Politico: Συνάντηση και με τη Yellen για την προεδρία της Fed θα έχει ο Trump
Παρά την έντονη κριτική που έχει ασκήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην επικεφαλής της τράπεζας
Αν και έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ο Donald Trump φέρεται έτοιμος να της… πάρει συνέντευξη προκειμένου να αποφασίσει εάν αξίζει να μείνει στην προεδρία της τράπεζας.
Όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο δύο καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχει υπάρξει ακόμη καθορισμός του ραντεβού, το οποίο, όμως, εκτιμάται ότι θα γίνει εντός της τρέχουσας ή της επόμενης εβδομάδας.
Ο Trump βρίσκεται σε αναζήτηση του νέου προέδρου της Fed, με δεδομένο ότι η θητεία της Yellen, ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2018 και μέχρι σήμερα έχει συναντηθεί με αρκετούς υποψήφιους.
Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί έχουν ζητήσει από τον Trump να «διώξει» τη Yellen και να επιλέξει έναν περισσότερο συντηρητικό πρόσωπο για επικεφαλής της Fed.
Μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Fed συμπεριλαμβάνονται ο Jerome Powell (στέλεχος της κεντρικής τράπεζας), τον οποίο φέρεται να υποστηρίζει θερμά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, ο Kevin Warsh (πρώην στέλεχος της Fed), ο οικονομολόγος του Stanford, John Taylor και ο Gary Cohn, επικεφαλής του National Economic Council.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης