Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Adobe προειδοποιεί ότι χάκερς εκμεταλλεύονται αδυναμίες στο λογισμικό της, Flash

tags :
Η Adobe προειδοποιεί ότι χάκερς εκμεταλλεύονται αδυναμίες στο λογισμικό της, Flash
Η Adobe δήλωσε τον Ιούλιο 2017, ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα αποσύρει την πανταχού παρούσα τεχνολογία της που χρησιμοποιείται για την προβολή των πολυμέσων
Η Adobe προειδοποίησε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ότι χάκερς εκμεταλλεύονται τα αδύνατα σημεία της πλατφόρμας λογισμικού πολυμέσων Flash, σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο και η εταιρεία προέτρεψε τους χρήστες να μπλοκάρουν γρήγορα τα συστήματά τους για να αποτρέψουν ύποπτες επιθέσεις.
Η εταιρείας λογισμικού ασφαλείας στο διαδίκτυο Kaspersky Lab πρόσφατα δήλωσε ότι μια ομάδα που παρακολουθεί, η BlackOasis, χρησιμοποίησε την προηγουμένως άγνωστη αδυναμία στις 10 Οκτωβρίου 2017, για να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές πριν συνδεθούν ξανά με servers στην Ελβετία, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία.
Η Kaspersky είπε ότι το κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως FinSpy ή FinFisher, είναι ένα εμπορικό προϊόν που συνήθως πωλείται σε χώρες και σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
H Kaspersky δήλωσε ότι η εκτίμησή της για την BlackOasis, δείχνει ότι στοχεύει τους πολιτικούς της Μέσης Ανατολής και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, που ασχολούνται με την περιοχή, τους bloggers και τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και τους περιφερειακούς ανταποκριτές ειδήσεων, με την τελευταία έκδοση του FinSpy.
Η εταιρεία δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί θύματα στη Ρωσία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράν και αλλού στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η Adobe δήλωσε ότι κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Flash για να διορθώσει το πρόβλημα, το οποίο επηρέασε τα προγράμματα περιήγησης Chrome, Microsoft Edge και Internet Explorer της Microsoft καθώς και εκδόσεις desktop.
Η Adobe δήλωσε τον Ιούλιο 2017, ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα αποσύρει την πανταχού παρούσα τεχνολογία της που χρησιμοποιείται για την προβολή των πολυμέσων.
Επικρίθηκε έντονα από τον αποθανόντα CEO της Apple, Steve Jobs, με εναλλακτικές λύσεις όπως το HTML5 που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και αρκετά προγράμματα περιήγησης, απαιτούν από τους χρήστες να ενεργοποιούν το Flash.
Στο Chrome, το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το Flash χρησιμοποιείται καθημερινά από το 17% των χρηστών, από το 80% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης