Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα προειδοποιεί τα κράτη της Ασίας: Μη συμμαχήσετε με τις ΗΠΑ και είστε ασφαλείς

Η Β. Κορέα προειδοποιεί τα κράτη της Ασίας: Μη συμμαχήσετε με τις ΗΠΑ και είστε ασφαλείς
Εκτός από την εξουδετέρωση της εχθρικής πολιτικής και της πυρηνικής απειλής των ΗΠΑ, ποτέ δεν θα βάλουμε τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ασιατικές χώρες στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, να μην ακολουθήσουν τις ΗΠΑ σε στρατιωτική δράση εναντίον της και θα είναι ασφαλείς από αντίποινα.
Η προειδοποίηση περιέχεται σε ένα αντίγραφο του υπομνήματος του πρέσβη της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Kim In Ryong, για τις συζητήσεις σχετικά με τα πυρηνικά όπλα στην επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ωστόσο, ο Kim δεν το διάβασε δυνατά.
"Εφόσον κάποιος δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (Βόρεια Κορέα), δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε, ή να απειλήσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας", σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Kim.
"Η ηπειρωτική χώρα της ΗΠΑ βρίσκεται εντός των ορίων των στόχων μας και εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να εισβάλουν στην ιερή μας επικράτεια, ακόμη και μια ίντσα, δεν θα ξεφύγουν από την αυστηρή τιμωρία μας, σε κανένα μέρος του πλανήτη", αναφέρει η δήλωση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ομόφωνα επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά και βαλλιστικά τηςπυραυλικά προγράμματα από το 2006.
Ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Kim δήλωσε τη Δευτέρα στην επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών:
"Εκτός από την εξουδετέρωση της εχθρικής πολιτικής και της πυρηνικής απειλής των ΗΠΑ, ποτέ δεν θα βάλουμε τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης