Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Υπό μεγάλη πίεση η Merkel - Μόνη ελπίδα η μετατόπισή της προς τα δεξιά

tags :
Süddeutsche Zeitung: Υπό μεγάλη πίεση η Merkel - Μόνη ελπίδα η μετατόπισή της προς τα δεξιά
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung βλέπει τη γερμανίδα καγκελάριο σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση
Οι εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και ανέδειξαν νικητή το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις και τα σχόλια γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας.
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung βλέπει τη γερμανίδα καγκελάριο σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.
Υπό τον τίτλο «Ποτέ ξανά η καγκελάριος δεν βρισκόταν υπό τέτοια πίεση όπως σήμερα» αναφέρει ότι «στην Κάτω Σαξονία το SPD ξεπέρασε την CDU της Merkel παρ' ό,τι κατά διαστήματα το τελευταίο προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις μέχρι και κατά 14 μονάδες.
Ταυτόχρονα σημαντική άνοδο σημειώνει το ÖVP του S. Kurz (σ.σ. στην Αυστρία) που μετατοπίστηκε προς τα δεξιά και άφησε πίσω το Σοσιαλδημοκρατικό SPÖ.
Ο Span, βουλευτής της CDU, που έχει επικρίνει επανειλημμένως την πολιτική της Merkel, αλλά και άλλοι στην CDU και την CSU, βλέπουν στη νίκη Kurz μια υπόδειξη για την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Χριστιανική Ένωση στη Γερμανία.
H Merkel πρέπει να μετακινηθεί και πάλι προς τα δεξιά, καθώς μόνο έτσι η CDU θα μπορέσει και πάλι να αποκτήσει την παλιά του ισχύ.
Η διαμάχη για την πορεία της Χριστιανικής Ένωσης την οποία η Merkel θέλησε να διευθετήσει την προηγούμενη εβδομάδα με την συμφωνία στο πεδίο της προσφυγικής πολιτικής ξεκίνησε εκ νέου.
Ποτέ ξανά σε αυτή τη μακρά θητεία της η επικεφαλής της CDU δεν βρέθηκε υπό τόσο μεγάλη πίεση όσο σήμερα.
Και σπάνια αφουγκραζόταν τόσο λίγο την παράταξή της όπως αυτές τις μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης