Διεθνή

WEF: Αυτές είναι οι 10 χώρες με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο παγκοσμίως

tags :
WEF: Αυτές είναι οι 10 χώρες με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο παγκοσμίως
Την πρώτη θέση κατέκτησε η Σιγκαπούρη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση και της αντίστοιχης κατάταξης του Ο.Ο.Σ.Α.
Οι ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν στην κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) με τα κράτη που διαθέτουν -κατά μέσο όρο- τους πιο μορφωμένους πολίτες, καταλαμβάνοντας έξι από τις 10 κορυφαίες θέσεις.
Το WEF λαμβάνει υπόψη του διάφορους παράγοντες -όπως οι υποδομές, το ακαδημαϊκο επίπεδο κλπ- για να σχηματίσει τον σχετικό δείκτη, οποίος παίρνει τιμές από ένα έως επτά, με αύξουσα βαθμολογία.
Την πρώτη θέση, ωστόσο, κατέκτησε η Σιγκαπούρη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση και της αντίστοιχης κατάταξης του Ο.Ο.Σ.Α., για το 2016.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το WEF, στη 10η και 9η θέση κατατάσσονται Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, με 5,9 μονάδες αμφότερες, ενώ ακολουθούν -με επίσης 5,9 μονάδες- οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε 6η και 7η θέση αντίστοιχα, με 5,9 μονάδες, βρίσκονται δύο σκανδιναβικές χώρες, η Νορβηγία και η Δανία, ενώ ακολουθεί, στην 5η θέση, το Βέλγιο, με 6 μονάδες.
Η πρώτη τετράδα αποτελείται -με αύξουσα σειρά- από Ελβετία (6 μονάδες), Ολλανδία (6,1 μονάδες), Φινλανδία (6,2 μονάδες) και Σιγκαπούρη (6,3 μονάδες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης