Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Προετοιμαζόμαστε για το σενάριο της μη συμφωνίας για το Brexit

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Προετοιμαζόμαστε για το σενάριο της μη συμφωνίας για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μη ύπαρξης συμφωνίας για το Brexit
Τα περί αδιεξόδου στις συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν αδέξιο να αποκαλέσει τους διαπραγματευτές της ΕΕ «εχθρό».
Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν «κολλήσει», ενώ αύξησε τις πιθανότητες για το σενάριο της «μη συμφωνίας» στο τέλος της διετούς περιόδου διαπραγματεύσεων.
«Προς το συμφέρον όλων, τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε» δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε «αλλά δεν πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία».
Οι συνομιλίες πρέπει να προχωρήσουν, αλλά μοιάζουν με ένα σκληρό αγώνα για τους διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολλούς να πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με μια ομάδα της ΕΕ που δεν θέλει η έξοδος από την Ένωση να αποτελέσει μια ελκυστική προοπτική για άλλα μέλη.
Ο Hammond δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας τελωνειακών συνόρων και των εμπορικών δασμών.
«Δεν νομίζουμε ότι θα συμβεί αλλά θα είμαστε έτοιμοι έως τον Μάρτιο του 2019.
Απλά για την περίπτωση που θα είναι αυτό το αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης