Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Τα αρνητικά σχόλια του Τσίπρα για τον Trump και η συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο

CNN: Τα αρνητικά σχόλια του Τσίπρα για τον Trump και η συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο
Το 2016, ο Τσίπρας είχε μιλήσει για τις... διαβολικές ιδέες του Donald Trump
(upd) Η συνάντηση του Donald Trump με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκου απασχολεί και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με το CNN να εστιάζει στα αρνητικά σχόλια που είχε κάνει Έλληνας πρωθυπουργός κατά του Trump κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ.
«Όταν ο πρόεδρος Donald Trump συζητήσει την Τρίτη με τον Αριστερό Έλληνα ομόλογο του, Αλέξη Τσίπρα, θα αντικρίσει ένα άνθρωπο ο οποίος πέρυσι προειδοποίησε τους πολίτες τους ότι ο Trump αντιπροσωπεύει ένα σωρό διαβολικών ιδεών που δεν έχουν καμία θέση στη δυτική δημοκρατία» επισημαίνει σε δημοσίευμα του το CNN.
Τώρα που ο Trump εκλέχθηκε πρόεδρος, ο Τσίπρας ανήκει πλέον μεταξύ των ηγετών που ελπίζουν να ξεχαστεί η κριτική τους κατά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος είναι γνωστός ότι έχει μνησικακία και θυμάται ακόμη και το πιο μικρό πράγμα.
Στο πρόσωπο του Τσίπρα, ο Trump βλέπει έναν σοσιαλιστή ηγέτη, του οποίου η χώρα βασίζεται -εδώ και χρόνια- σε διεθνή οικονομική στήριξη ενώ βρίσκεται εν μέσω μιας ασφυκτικής κρίσης χρέους.
Όπως σχολιάζει το CNN πρόκειται για ένα σενάριο που ταιριάζει ελάχιστα με τις δηλώσεις του Trump ότι οι χώρες πρέπει να φέρουν την ευθύνη για τα δικά τους θέματα.
«Αλλά με την διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας να εντείνεται, ο Trump βρίσκει ένα πρόθυμο συνεργάτη στην Αθήνα σε μια στιγμή αστάθειας στην περιοχή.
Και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα μέλη του ΝΑΤΟ που ικανοποιεί το όριο των αμυντικών δαπανών της συμμαχίας - ένα ζήτημα που ο Trump έχει αμφισβητήσει» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος δήλωσε ενόψει της επίσκεψης ότι οι Trump και Τσίπρας θα μπορούσαν να συζητήσουν θέματα άμυνας και οικονομίας, ενεργειακής ασφάλεια αλλά και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων.
«Ο Τσίπρας έχει δει τη διπλωματική κρίση (σσ μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας) ως ένα άνοιγμα για περισσότερες στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ακόμα κι αν ο εταίρος του είναι πολιτικά αντίθετος» σχολιάζει το CNN.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης