Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): Το CDU πρέπει να παραδώσει το ΥΠΟΙΚ - Κατά του σχεδίου Schaeuble για τον ESM

Lindner (FDP): Το CDU πρέπει να παραδώσει το ΥΠΟΙΚ - Κατά του σχεδίου Schaeuble για τον ESM
«Αναμένω ότι η καγκελάριος και Peter Altmaier θα καταστήσουν σαφές στις Βρυξέλλες πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα»
Ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος από την καγκελάριο, δήλωσε ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Christian Lindner.
Ο ηγέτης του FDP δήλωσε στη FAZ ότι στη νέα κυβέρνηση η CDU θα πρέπει να παραδώσει το υπουργείο, απαντώντας στον στενό σύμμαχο της Merkel, Volker Kauder, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να παραμείνει στο κόμμα για να διαφυλαχθεί η κληρονομιά του Scheuble.
«Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διαχωρισμός ανάμεσα στην Καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Ενας Πράσινος, ένας Χριστιανοκοινωνιστής ή ένας Φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το να αφεθεί το υπουργείο στα χέρια της CDU».
Ο Lindner δεν σχολίασε αν διεκδικεί το υπουργείο Οικονομικών για τον εαυτό του.
Αν και αναμενόταν ότι το FDP θα διεκδικήσει το υπουργείο, στελέχη του κόμματος δήλωσαν ότι ο Lindner, ο οποίος πριν από τις εκλογές έλεγε ότι θα προτιμούσε να παραμείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος, δεν έχει ακόμη αποφασίσει.
Στην συνέντευξη στην FAZ  επαναλαμβάνει τις σκληροπυρηνικές θέσεις του κόμματός του για την Ευρώπη που περιλήφθηκαν στο εκλογικό πρόγραμμα του FDP τόσο για τον μηχανισμό διάσωσης όσο και για την τροποποίηση της συνθήκης ώστε να προβλέπεται η έξοδος από την ευρωζώνη.
O ηγέτης του FDP, επανέλαβε ότι διαφωνεί με την μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ιδέα που υποστηρίζεται από τον Wolfang Schaeuble, την Angela Merkel και τον Emanuel Macron, όπως και με την δημιουργία ενός κοινού ασφαλιστικού σχήματος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Υπηρεσιακή η κυβέρνηση Merkel, δεν μπορεί να δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην καγκελάριο Merkel ότι δεν έχει δικαιοδοσία να δεμσευθεί για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, έστειλε ο Kristian Lindner, επικεφαλής του FDP.

«Αναμένω ότι η καγκελάριος και Peter Altmaier θα καταστήσουν σαφές στις Βρυξέλλες πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», ξεκαθάρισε ο Φιλελεύθερος (FDP) Γερμανός πολιτικός σε συνέντευξή του στην "Frankfurter Allgemeine Zeitung" αναφερόμενος στις προωθούμενες συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Γάλλο πρόεδρο Emanuel Macron και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Altmaier σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
 Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση", πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Atmaier θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Wolfang Schaeuble στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα.

Πρώτη ενημέρωση: 11:00, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης