Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ανάκαμψης του δολαρίου - Στο -0,76% και τα 1.290 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ανάκαμψης του δολαρίου - Στο -0,76% και τα 1.290 δολ. ανά ουγγιά
Η μειωμένη ζήτηση από πλευράς επενδυτών αποδυνάμωσε το πολύτιμο μέταλλο
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (17/10) ο χρυσός, υποχωρώντας από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο σημείωσε ανάκαμψη απέναντι στο γεν Ιαπωνίας.
Συγκεκριμένα, περί τις 11:10 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.290 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή του αμερικανικού νομίσματος διαμορφώνεται στα 112,3 γεν.
Παράλληλα, η μειωμένη ζήτηση από πλευράς επενδυτών αποδυνάμωσε το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παρέμενε πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. κατά την προηγούμενη συνεδρία.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (16/10) ο χρυσός παρέμενε ιδιαίτερα ενισχυμένος λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και μεταξύ των σχέσεων Ιράν και ΗΠΑ, ενώ οι προβληματισμοί απέναντι στην επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed ευνόησε επίσης το πολύτιμο μέταλλο.
Παρά τα ασθενή στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, ενώ παράλληλα η αγορά εργασίας διατηρεί τη δυναμική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης