Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Συμφωνία Berlusconi με τη Λέγκα του Βορρά για πιθανή κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία

Ιταλία: Συμφωνία Berlusconi με τη Λέγκα του Βορρά για πιθανή κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία
Η Ιταλία αναμένεται να διοργανώσει εθνικές εκλογές μέσα στο 2018
Σε συμφωνία για την επιλογή του υποψηφίου που θα ηγηθεί μιας πιθανής «κεντροδεξιάς» κυβερνητικής συμμαχίας, κατέληξαν ο πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi και ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Ιταλία αναμένεται να διοργανώσει εθνικές εκλογές μέσα στο 2018.
Ο Berlusconi απαγορεύεται να είναι υποψήφιος έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη το 2013, αλλά ελπίζει σε ανατροπή της απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα εξετάσει την υπόθεση τον Νοέμβριο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Berlusconi δήλωσε  ότι μαζί με τον Matteo Salvini συμφώνησαν ότι "όποιο κόμμα της κεντροδεξιάς λάβει τις περισσότερες ψήφους" θα προτείνει πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας EMG Aqua που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η λαϊκιστική Λέγκα του Βορρά συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 14,8%, το κόμμα του Berlusconi Forza Italia 12,2% και το κεντροδεξιό Fratelli d'Italia 5%.
Συνδυαστικά τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν περίπου 32%.
Ο Berlusconi δήλωσε στην εφημερίδα πεπεισμένος ότι το Forza Italia θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, αλλά δεν αποκάλυψε ποιός θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος αν δεν επιτραπεί στον ίδιο.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το κυβερνών κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) φέρεται να συγκεντρώνει περίπου 27% και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, που αυτοχαρακτηρίζεται αντισυστημικό, το 28%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης