Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 1,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 1,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2017
Ο ετήσιος πληθωρισμός για το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ αυξήθηκε στο 1,8%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (17/10) στοιχεία της Eurostat, η οποία επιβεβαίωσε τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της που είχει δημοσιεύσει νωρίτερα εντός του έτους.
Συγκεκριμένα, ο ο πληθωρισμός εντός της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,5% όντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, την ίδια στιγμή μάλιστα που τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 0,4%.
Παράλληλα, για το σύνολο των 28 χωρώνς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,8% έναντι 1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Ο τομέας των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς στο 1,5% έναντι 1,6% τον Αύγουστο, ενώ αντίθετα ο τομέας τροφίμων, οινπνευματώδων και καπνού κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο, στο 1,9% έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα, ο σχετικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, στο 0,5%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερες τιμές καταγράφηκαν σε Λιθουανία (4,6%) και Εσθονία (3,9%) ενώ αντίθετα οι χαμηλότερες τιμές σημειώθηκαν σε Κύπρο (0,1%) και Ιρλανδία (0,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης