Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Η νομισματική πολιτική δεν αποτελεί βασικό εργαλείο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Carney (BoE): Η νομισματική πολιτική δεν αποτελεί βασικό εργαλείο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Ο επικεφαλής της Bank of England εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 3% τον Οκτώβριο του 2017
Τη θέση ότι η νομισματική πολτική δεν αποτελεί βασικό εργαλείο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα διατύπωσε σήμερα (17/10) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, στον απόηχο των στοιχείων για τον ετήσιο πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος σκαρφάλωσε στο 3% τον Σεπτέμβριο του 2017.
Συγκεκριμένα, ο Carney, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τόνισε ότι αναμένει ο πληθωρισός της χώρας να ξεπεράσει το 3% τον Οκτώβριο του 2017, προσθέτοντας ότι οι επόμενη μήνες μπορεί να αποτελούν κατάλληλη περίοδο για αύξηση των επιτοκίων της BoE.
«Βρισκόμαστε ακόμα αντιμέτωποι με ένα trade-off μεταξύ του πληθωρισμού άνω του στόχου και της υποστήριξης της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο επικεφαλής της Bank of England, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι οι τελευταίες αναθεωρήσει στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες ανησυχίες της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής.
Σε ότι αφορά τη στερλίνα, ο Carney δήλωσε ότι η πορεία της οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες για μία συμφωνία με την ΕΕ στο θέμα του Brexit, με τον ίδιο να θεωρεί ότι η κίνηση της τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο στο 0,25% μετά το βρετανικό δημοψήφισμα ήταν σωστή.
Σημειώνεται ότι ο υψηλός πληθωρισμός για τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να αυξήσει τις πιέσεις απέναντι στην Τράπεζα της Αγγλίας προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης