Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Ελπίζουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής (19-20/10) θα αξιοποιήσει το momentum στις συνομιλίες Brexit

Davis (Βρετανία): Ελπίζουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής (19-20/10) θα αξιοποιήσει το momentum στις συνομιλίες Brexit
Κάτι τέτοιο θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τους καλύτερους στόχους μας, τόνισε ο βρετανός υπουργός Brexit
Η Βρετανία ελπίζει ότι οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ θα είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν το momentum στις συνομιλίες για το Brexit κατά τη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας (19-20/10) και να προχωρήσουν προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, δήλωσε σήμερα (17/10/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.
«Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αργότερα αυτή την εβδομάδα, ελπίζω ότι οι ηγέτες των 27 θα αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί και θα παράσχουν στον (διαπραγματευτή της ΕΕ) Michel Barnier την εντολή να αξιοποιήσει το momentum και το πνεύμα συνεργασίας που έχουμε τώρα», δήλωσε ο Davis στο κοινοβούλιο της χώρας του.
«Κάτι τέτοιο θα μας επιτρέψει... να επιτύχουμε τους καλύτερους στόχους μας και να προχωρήσουμε προς μια συμφωνία», πρόσθεσε.
Ο βρετανός υπουργός Brexit κατηγόρησε, εν τω μεταξύ, την ΕΕ ότι κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις «για να κερδίσει περισσότερα χρήματα» από το Λονδίνο.
«Καθυστερούν για να δουν αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από εμάς και, ειλικρινά, αυτό συμβαίνει, είναι προφανές για όλους.
Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλους», δήλωσε.
Ο Davis διαβεβαίωσε εξάλλου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών ενώ και το θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία έχει προχωρήσει «όσο ήταν δυνατόν».
Αλλά προειδοποίησε ότι τα οικονομικά ζητήματα θα συζητηθούν αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης