Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Χρειάζονται και οι δύο πλευρές για να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για το Brexit

Barnier (ΕΕ): Χρειάζονται και οι δύο πλευρές για να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για το Brexit
Αυτό που είπαμε στην πρωθυπουργό May είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτήν την εποικοδομητική δυναμική τους επόμενους δύο μήνες, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ΕΕ
Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιταχύνει τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αλλά η Βρετανία πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να ανταποκριθεί στα αιτήματα της ΕΕ, γνωστοποίησε σήμερα (17/10/2017) ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier ότι επεσήμανε στη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου τους.
«Χρειάζονται δύο για μια επιτάχυνση», δήλωσε ο Barnier στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν σε μια κοινή δήλωση ότι «οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν» προς τη διευθέτηση του «διαζυγίου».
«Αυτό που είπαμε στην πρωθυπουργό May είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτήν την εποικοδομητική δυναμική τους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε ο Barnier.
Οι ηγέτες της ΕΕ σκοπεύουν να ενημερώσουν τη May κατά τη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας (19-20/10) ότι η Βρετανία δεν έχει σημειώσει «ικανοποιητική πρόοδο» όσον αφορά στη συμφωνία των όρων απόσυρσης, ώστε να ξεκινήσουν συνομιλίες για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις, αλλά αναμένεται να προσθέσουν ότι αυτό μπορεί να είναι δυνατό τον Δεκέμβριο.
«Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα.
Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», πρόσθεσε ο Barnier, σημειώνοντας ότι έχει ήδη πει ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει τον ρυθμό των συνομιλιών - αλλά δεν είναι έτοιμος να αλλάξει την αλληλουχία στην οποία επιμένουν οι ηγέτες της ΕΕ.
«Ένα βήμα μετά το άλλο», τόνισε.
«Και δεν έχουμε τελειώσει το πρώτο βήμα», πρόσθεσε ο διαπραγματευτής της ΕΕ.
O Barnier απέρριψε, παράλληλα, τις κατηγορίες της Βρετανίας ότι η ΕΕ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις «για να κερδίσει περισσότερα χρήματα» από το Λονδίνο.
«Καθυστερούν για να δουν αν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από εμάς και, ειλικρινά, αυτό συμβαίνει, είναι προφανές για όλους.
Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλους», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης