Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δρόμος προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Η Κίνα σχεδιάζει (;) εισβολή στη Βόρεια Κορέα

Ο δρόμος προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Η Κίνα σχεδιάζει (;) εισβολή στη Βόρεια Κορέα
Αυτές οι νέες αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που η Βόρεια Κορέα μετέφερε 30 πυραύλους Scud από την περιοχή  Hwangju, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στο Nampo, στην ακτή της απέναντι από την Κίνα
Νέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από την Κίνα που οδηγεί στη Βόρεια Κορέα "έχει βάλει φωτιά" στη γεωπολιτική σκακιέρα καθώς είναι πολύ πιθανό το σενάριο στα σχέδια του Πεκίνου να είναι είτε μια εισβολή στη Βόρεια Κορέα ή η συγκέντρωση μιας αρκετά μεγάλης στρατιωτικής δύναμης στα σύνορα των δύο χωρών.
Σύμφωνα με ανάλυση της βρετανικής εφημερίδας "The Express" η Κίνα είναι παραδοσιακά σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αλλά οι συνεχείς δοκιμές πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων από τον Kim Jong-un έχουν δοκιμάσει την υπομονή του Πεκίνου.
Αυτές οι νέες αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που η Βόρεια Κορέα μετέφερε 30 πυραύλους Scud από την περιοχή  Hwangju, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στο Nampo, στην ακτή της απέναντι από την Κίνα.
Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν ότι η Κομμουνιστική υπερδύναμη κατασκευάζει έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων στην έρημη περιοχή βορειοανατολικά, στη διαδρομή προς τη Βόρεια Κορέα έχουν ωθήσει αρκετούς αναλυτές να εξετάζουν όλα τα σενάρια.
Με τους περισσότερους κινέζους αγρότες να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια αγοράς ενός αυτοκινήτου, η κατασκευή της οδού "G1112 Ji'an-Shuangliao", οδήγησε τους εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη γρήγορη ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από την εφημερίδα Daily Star Online δείχνουν ότι κινέζοι εργάτες κατασκευάζουν τούνελ μέσω των βουνών και τους γερανούς που κατασκευάζουν γέφυρες πάνω από ποτάμια.
Ο Scott Snyder, διευθυντής του προγράμματος για την πολιτική των ΗΠΑ-Κορέας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ανέφερε στο Daily Star Online ότι "η Κίνα έχει πληρώσει για βελτιώσεις στους οδικούς άξονες ακόμα και σε περιοχές μέσα στην Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στο λιμάνι Rason εντός της Βόρειας Κορέας".
Ο Dean Cheng, ειδικός ασφαλείας της Ασίας στο Ινστιτούτο Heritage, think tank στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το Πεκίνο έχει πολλά σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν και στρατιωτικές επιλογές για την κατάσχεση των πυρηνικών όπλων του Kim Jong-un.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ένα εξαιρετικά σεβαστή think tank προειδοποίησε ότι η απειλή του πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι πλέον πραγματική.
Στην έκθεση βόμβα, η εταιρία Rand δήλωσε ότι οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εάν αποφασιστεί από ένα έθνος να "βγάλει εκτός μάχης" τον Kim Jong-Un, αμερικανικά και κινεζικά στρατεύματα θα έμπαιναν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πάρουν στον έλεγχό τους τα πυρηνικά όπλα και τις πυραυλικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, γεγονός που θα οδηγούσε σε σύγκρουση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
Το 85% των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 62 χιλιομέτρων από τα κινεζικά σύνορα.
Το Πεκίνο τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump έχει κάνει έναν "λάθος υπολογισμό" για το θέμα της Βόρειας Κορέας.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης